Hoe een APK keuren en doorstaan in Schiedam

Wat is de APK keuring?

Voordat we bespreken hoe te slagen voor een APK, laten we eerst praten over wat het is. De APK (of "Motor Oils Test") is een soort van technische keuring die elk voertuig met een belastbare waarde van meer dan £6,823 (ongeveer $9,815) jaarlijks moet ondergaan. Een APK is in de eerste plaats bedoeld om ervoor te zorgen dat uw voertuig mechanisch geschikt is om op de weg te rijden. Als een voertuig niet door de APK komt, moet het opnieuw worden gekeurd en gerepareerd voordat het weer de weg op mag.

In het VK moeten alle auto's tussen 1 oktober en 30 september van elk jaar een jaarlijkse APK-keuring ondergaan. Dit is om ervoor te zorgen dat alle auto's de tijd hebben om opnieuw te worden gekeurd en gerepareerd voor het begin van het nieuwe seizoen. Motorfietsen hoeven maar één keer per jaar een APK te ondergaan, tussen 1 oktober en 30 september.

APK Schiedam

Hoe slaagt u voor een APK-keuring?

Om bij de eerste poging te slagen voor de APK van uw auto en een herkeuring te voorkomen, moet u een paar eenvoudige stappen volgen. Allereerst zoekt u een erkend APK in Schiedam met behulp van onze checklist. Vervolgens kiest u een datum en tijdstip voor uw APK. U kunt er ook voor kiezen om uw APK online te boeken, maar dit is niet verplicht. Wanneer u bij het APK-keuringscentrum aankomt, moet u een aantal gegevens verstrekken aan het personeel. Hierbij kunt u denken aan uw naam, adres, kenteken van het voertuig en het adres van het APK-keuringscentrum. U zult ook de documenten van uw auto moeten overhandigen, waaronder het logboek van de auto, V5C/Tot, onderhoudshistorie, en registratiepapieren.

Dingen om te onthouden voor uw APK

  • Zorg ervoor dat het motorolie- en koelvloeistofpeil van uw auto boven de wettelijke drempel liggen.
  • Zorg ervoor dat u uw APK laat keuren door een onafhankelijke monteur. Als de APK van uw auto wordt uitgevoerd door een door de verzekering erkende BMW dealer, is deze 12 maanden geldig. Als het wordt uitgevoerd door een andere instantie, vervalt de APK 30 dagen nadat u het bericht van herkeuring heeft ontvangen. Als u uw eigen APK uitvoert, moet u uw voertuig zelf herkeuren en de herkeuringskosten zelf betalen. Het is aan te raden om een andere dag te kiezen voor de herkeuring.
  • Zorg ervoor dat u op de dag van de APK het logboek, de Tot, en de kentekenbewijzen van uw auto bij u heeft. Zorg er bovendien voor dat u de juiste voertuigclassificatie (V5C/Tot) gebruikt.
  • Als u een huurauto gebruikt voor uw APK, zorg er dan voor dat u de APK laat afstempelen op de huurovereenkomst van de huurauto.
  • Als u een testtraject gebruikt voor uw APK, zorg er dan voor dat u de toestemmingsbrief van het testtraject bij u heeft op de dag van de APK.
  • Als u of uw auto gebreken heeft, zorg er dan voor dat u de APK-keurmeester tijdens de keuring informeert. Als u de keurmeester niet informeert over eventuele gebreken op de testbaan, zal deze uw auto opnieuw keuren en een bekeuring uitschrijven.

Tip: Het inplannen van uw APK is niet noodzakelijk, maar het helpt wel!

Veel mensen denken dat het het beste is om de APK-keuring van hun auto op de dag van de keuring te laten uitvoeren. Dit is echter helemaal niet nodig. In plaats daarvan kunt u ervoor kiezen om de APK keuring van uw auto een paar dagen voor de herkeuringstermijn te laten uitvoeren. Op deze manier weet u zeker dat uw auto de tijd heeft om herkeurd en gerepareerd te worden voordat u hem weer moet inleveren bij de dealer.

Als u uw APK een paar dagen voor de herkeuringstermijn laat doen en uw auto zakt voor de APK, dan kunt u er nog mee terugrijden naar het APK-keuringscentrum. Zorg er echter voor dat u de auto vóór de herkeuringstermijn bij het keuringscentrum inlevert, anders wordt de auto opnieuw gekeurd en krijgt u een bekeuring.

Laat een inspecteur de APK voor uw motor uitvoeren

Er zijn momenten waarop u misschien uw auto naar een onafhankelijke monteur wilt brengen voor de APK-keuring. Als u echter zeker wilt weten dat uw auto bij de eerste poging geslaagd is, zult u de APK voor uw motor door een keurmeester moeten laten uitvoeren. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat uw auto rijklaar is geweest en de test heeft doorstaan.

Als u besluit om een onafhankelijke monteur de APK van uw motor te laten uitvoeren, zorg er dan voor dat u er een vindt die is goedgekeurd door de Independent Automotive Sectors (IAsm) – een organisatie die ervoor zorgt dat monteurs die auto's keuren voor de APK gecertificeerd en goedgekeurd zijn om dit te doen. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat uw motor door de APK is gekomen zonder herkeuringen.

Conclusie

Aan het eind van de dag, een auto APK is een eenvoudig proces dat is ontworpen om ervoor te zorgen dat uw voertuig is mechanisch geschikt om te rijden op de weg. Als uw auto niet door de keuring komt, moet hij opnieuw worden gekeurd en gerepareerd voordat hij weer de weg op mag. Echter, als u de bovenstaande instructies volgt, zult u in staat zijn om de APK van uw auto bij de eerste poging te doorstaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.