Uw auto voorbereiden voor de APK-keuring

Apk Tilburg

Ontdek wat u moet weten voordat u uw auto klaarmaakt voor de APK.

Wat is een APK?

Het Ministerie van Verkeer is de tak van de Britse regering die beslist of uw auto al dan niet veilig is om in te rijden en die de politie in staat stelt te beslissen of uw auto een bekeuring moet krijgen. Uw auto wordt door MOT getest en geclassificeerd als hij meer dan drie jaar oud is.

De huidige kosten van de APK test bedragen £35.

Wat is een REVs-certificaat?

Het certificaat is een document waarmee u kunt aantonen dat uw auto correct is gekeurd en geregistreerd met een APK. Het wordt afgegeven door het controlekantoor en opgenomen in de registratiegegevens van de DVLA.

Er zijn twee soorten REVs-certificaten:

* certificaat van herziening

* certificaat van revisies (kilometerteller)

Het revisiecertificaat wordt afgegeven wanneer uw auto 12 maanden of langer niet is gekeurd (een rev document). Deze keuring duurt maar maximaal een jaar en wordt een herkeuring genoemd.

Het revisiecertificaat (kilometerteller) wordt afgegeven wanneer uw auto 11 maanden of langer niet is gekeurd (een herkeuringsdocument). Ook deze keuring duurt maar maximaal een jaar en wordt een herkeuring2 genoemd.

Deze worden afgegeven door het APK-controlekantoor na de eerste test, maar voordat een auto voor de APK-keuring wordt aangeboden.

Wat is een APK keuringsstation?

Een APK-keuringsstation is een gecertificeerd APK-keuringsstation dat is goedgekeurd door de Britse overheid. Dit betekent dat de overheid heeft verzekerd dat er geschikte voorwaarden zijn voor een betrouwbare en betrouwbare testfaciliteit. Er zijn ongeveer 27.000 gecertificeerde APK-keuringsstations in het Verenigd Koninkrijk.

Zij worden geëxploiteerd overeenkomstig de richtsnoeren van de Wet inzake de veiligheid en beveiliging van wegvoertuigen van 2008, die voorschrijft dat elk station moet zijn gecertificeerd om te worden gecertificeerd.

Het APK-keuringsstation geeft twee documenten af: een kentekenbewijs en een aanduiding van de resterende APK-periode.

Hoe weet ik of mijn auto een APK nodig heeft?

Als u uw auto net hebt gekocht en u bent er niet zeker van, loont het de moeite om de auto te inspecteren om te zien of hij een APK nodig heeft. Het hele jaar door, de hele maand door, zal het APK-keuringsstation de auto keuren en een indicatie afgeven van het kentekenbewijs dat voor de auto is achtergelaten. Het kentekenbewijs zal ook aangeven dat het juiste keuringsstation is gebruikt om de auto te keuren.

Als een van deze documenten niet beschikbaar is, is het niet gecertificeerd dat uw auto een APK-keuring nodig heeft.

Als mijn auto stuk gaat, wat gebeurt er dan?

De auto slaagt niet voor de APK-keuring en zal bij het volgende keuringsstation opnieuw worden gekeurd. Hij zal ook een APK-keuring moeten ondergaan voordat hij weer een rijklaar voertuig kan worden.

Als de auto slaagt voor de test, is er nog één laatste stap voordat het certificaat wordt vrijgegeven. De auto zal moeten worden geïnspecteerd door een gekwalificeerde instructeur om er zeker van te zijn dat de auto verkeersgeschikt is. Dit gebeurt normaal gesproken binnen een paar weken en houdt in dat wordt gecontroleerd of de auto normaal rijdt en of de APK-keuring is geslaagd.

De APK-keuringsbijdrage is niet verplicht. Het is er om de controles die op uw voertuig worden uitgevoerd aan te moedigen en te vergemakkelijken. Als uw auto niet slaagt voor de test, dan zal de volgende test moeten worden uitgevoerd.

Het is niet verplicht om elk jaar de APK-keuring te doen, maar als uw auto drie jaar oud is, zult u hem moeten doen om uw auto op de weg te houden. Dit kan zijn wanneer u nieuwe functies toe te voegen aan de auto of gewoon om ervoor te zorgen dat het is verkeersgeschikt.

Als een auto niet slaagt voor de test zal hij worden meegenomen voor een hertest en dit zal ten minste een keer gebeuren totdat hij slaagt. Een APK-keuringsstation zal ook een register bijhouden van de mislukte test, dus mocht u een andere auto tegenkomen die de test niet heeft doorstaan, dan weet u of u al dan niet geslaagd bent voor de APK-keuring.

De APK-keuring moet eens in het jaar worden uitgevoerd en veel mensen kunnen er een gewoonte van maken hun auto vóór deze volgende keuring te controleren, wat ertoe bijdraagt dat uw auto op de weg blijft.

Uw auto voor de APK-keuring brengen zal veel van de stress van het rijden wegnemen en helpen om ervoor te zorgen dat uw auto veilig is voor de weg. Probeer de APK-keuring nooit te vermijden, want u zult er niet voor slagen en het komt vaak voor dat een auto al in een van de eerste jaren van zijn leven niet door de keuring komt. Zodra u slaagt voor de test bent u wettelijk toegestaan om te rijden het hele jaar door.

Lees meer:
Auto reparatie Tilburg
Autogarage Tilburg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.