Hoe uw motorfiets afstellen en onderhouden

Motor onderhoud Den Haag

Laten we het eerst eens hebben over dat aangename zoemende geluid dat u uit uw motor hoort komen. Heeft u daar problemen mee? Als dat niet zo is, kan het probleem de bougies zijn. Probeer de bougie te vervangen en kijk of deze goed werkt. Zorg ervoor dat hij in gezonde staat is. De volgende stap is dat u een afspraak maakt met een monteur. Het voordeel voor u is een schone motor om uw fiets te laten draaien. U zult geen ritje missen door de onprofessionele aanpak van uw monteur. Al met al kan duur en moeilijk motoronderhoud worden vermeden met de juiste aanpak.

Brandstofbesparing en vermogen verbeteren

Motorolie is een van de best bewaarde geheimen en een veelbesproken onderwerp onder liefhebbers van hun motorfiets. Eén druppel vuile motorolie kan de prestaties van uw motor ruïneren. U moet uw motorolie om de 3000-5000 mijl verversen of zoals aangegeven in de handleiding. Veel mensen vallen daardoor in de wagen. Ze laten de auto één keer per jaar onderhouden en zijn nog steeds afhankelijk van de goedkope olie van de benzinestations. Dus hier is wat je doet om motorpech te voorkomen:

Ververs de motorolie om de 3000-5000 km Verwijder het filter en ververs de olie. Ververs vervolgens de olie en zorg ervoor dat de kleur van de olie op de peilstok zuiver is (racemisch) en er geen sludge is. Ververs de transmissievloeistof om de paar maanden. U hoeft uw motor niet meer naar de monteur te slepen. Al deze afstellingen zijn belangrijk om uw motorfiets te onderhouden. Je kunt geen carburateur zien, maar er zit nog steeds een klein reservoir onder je motor dat je regelmatig moet bekijken, om te zien of het schoon is en zonder rommel.

De kracht van de inspectie van de mieren

Als u uw motor in topconditie houdt, kunt u sneller optrekken en veilig passeren na een stop. Dit is een snelle manier om op de weg te zien zonder dat u bij elk stoplicht hoeft te stoppen. Het is echter net als met het regelmatig controleren van uw auto, u moet blijven zoeken naar alles wat er mis lijkt te zijn. Wanneer u iets tegenkomt dat niet goed werkt, neem dan uw motor mee op een motorreis.

Controleren van de motor

Wanneer u terugkomt met het nieuws dat uw motor onderhoud nodig heeft, kunt u een afspraak maken met een monteur en de hulp van een monteur inroepen. Er zijn echter dingen die je moet onthouden voordat je een afspraak met een monteur maakt. Als u nog steeds eigenaar bent van uw motor, moet u eerst basisonderhoud uitvoeren. Een olieverversing kan te duur zijn voor uw budget. U moet zien wat uw monteur daarover zegt. Kijk bij het tanken van uw motor niet alleen naar het prijskaartje op de benzinepomp, maar beoordeel uw motor regelmatig en zoek andere gebieden om aan toe te voegen of geld aan uit te geven. Je hebt bijvoorbeeld nieuwe balhoofdlagers nodig of een paar nieuwe achterbanden, enz.

Lees meer:
motor reparatie amsterdam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.