Hoe controleer je een tweedehands auto?

Garage Tiel

We controleren ook of alle lichten, richtingaanwijzers en achteruitkijkspiegels in goede staat zijn. Aangezien u een tweedehands bestelwagen koopt, gaan we ook voor een uitgebreide lijst van controles, want twee verkeerde dingen kunnen een goede goed maken…

Onze vriendelijke en zeer ervaren monteurs uit Tiel kunnen ook veiligheidscontroles van uw auto uitvoeren. Zij kunnen controleren of alle lampen zijn vervangen en of uw claxon, ruitenwisser en ruitensproeiers perfect werken. Daarnaast kunnen zij controleren of er geen lekkage is en of de banden deugdelijk zijn. Ze kunnen u ook informeren of er iets mis is met uw remmen, koppeling of stuurbekrachtiging.

Verder kunnen ze ook controleren of uw airconditioning, verwarming en ontwaseming allemaal correct werken. Wanneer u een tweedehands auto koopt, zijn dit dingen die u niet wilt missen. U krijgt ook te horen wanneer uw auto is gemaakt en wie de eigenaar is. U kunt er dus zeker van zijn dat het voertuig in een goede staat verkeert en u kunt tevreden zijn met het resultaat.

We voeren ook een volledige carrosseriecontrole uit. Dit zal ons vertellen of het voertuig ongelukken heeft gehad. Het zal ons ook tonen of er vreemde of vreemde lakken op het voertuig zitten, of dat er reparaties zijn die geen verband houden met het werk dat bij de oorspronkelijke fabricage is uitgevoerd.

Vergeet niet dat wanneer u een tweedehandse auto koopt, benzine contant moet worden gekocht en diesel aan de pomp, dus wees niet bang om vooraf voor benzine te betalen. Vaak zult u de benzine bij dezelfde pomp kunnen betalen, dus ga niet naar de mond van het benzinestation. U wilt ook niet geconfronteerd worden met een rekening voor extra brandstof wanneer u zonder benzine komt te zitten bij een tankbeurt. Als u meer dan één voertuig in het huishouden hebt, kies dan het voertuig dat minder vaak naar het benzinestation moet.

Als u nerveus bent over het maken van een proefrit met de auto, zodra u de auto wegrijdt, is een second opinion zeer aan te raden. Er zal een proefrit sessie zijn op de dag van de veiling.

Na een APK-keuringsrit krijgt u een ‘demontagerapport’ te zien. Hieruit zal blijken of het voertuig carrosseriewerkzaamheden heeft ondergaan en of er sporen van reparaties zijn en of het voertuig de onderhoudshistorie of reparaties heeft laten bijschrijven. De betere manier om de geschiedenis van een auto te controleren is deze te laten controleren met een gegeven controle. Dit is een dienst die u kunt afnemen van een gespecialiseerde autobedrijf. Zij zullen vragen om het V5 document en u zult een formulier moeten ondertekenen waarin staat dat de informatie op het formulier juist is. Voor een bedrag van ongeveer 20 pond kunt u deze controle in slechts een paar minuten laten uitvoeren. Het resultaat wordt u per e-mail of per post toegezonden en u krijgt informatie over de reparaties of de tekenen van schade.

Door de toename van de autocriminaliteit zijn er veel bestelwagens op de weg die al lange tijd niet meer zijn gebruikt. Deze auto’s zijn een ideaal doelwit voor autodieven omdat ze niet kunnen worden onderscheiden van een auto die is stilgezet en weer in normale staat is gebracht. Dieven weten dit en zullen in de eerste plaats geen moeite met ze doen.

Veel auto’s zijn doorverkocht en de vorige eigenaar heeft er nooit mee gereden

Een bestelautoverzekering kan erg duur zijn, maar er is dekking op de vervangwagen voor de “pech” of het slepen van de bestelwagen naar de garage.

Controleer de onderhoudshistorie van de bestelwagen. Bepaalde types bestelwagens zijn duurder om te verzekeren dan andere, afhankelijk van de kilometerstand. Als het busje naar de garage wordt gereden, zullen vervangingsonderdelen goedkoper zijn dan het busje.

De kosten van reserveonderdelen voor de bestelwagen. Natuurlijk, hoe ouder een bestelwagen is hoe duurder het is om te herstellen wanneer het componenten heeft die niet door verzekering worden gedekt, kunt u verwachten om tot £iren voor een eenvoudige dienst te betalen!

Goed onderhoud van de bestelwagen. Laat de bestelwagens onderhouden om ervoor te zorgen dat de rem-, olie- en watersystemen tiptop in orde zijn.

Controleer of er een rolstoellift in de kofferbak van uw bestelwagen aanwezig is. Hiermee kunnen mensen die niet uit de bestelwagen kunnen komen, toch rijden en naar de laadbak klimmen.

Er moeten regelmatig reparaties aan de bestelwagen worden uitgevoerd en dergelijke zaken zijn altijd goedkoper bij een bestelwagen van meer dan 3 jaar oud.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.