APK keuringsstation

APK Tilburg

In 1973 werden de APK-voorschriften nog niet ingevoerd tot de automobielwetgeving in 1996 werd aangepast. Daarom was 1973 het laatste jaar dat een APK kon worden uitgevoerd bij het huidige APK-keuringsstation. Een APK is vereist zodra het voertuig 10 jaar oud is; als u uw rijexamen vóór 1973 hebt afgelegd, hoeft u zich geen zorgen te maken over de keuring van uw auto.

Dus wat is de keuringsprocedure? De keuringsprocedure voor de APK in het V.K. wordt uitgevoerd in aangewezen teststations die deel uitmaken van een netwerk van ongeveer 20 teststations over het hele land. Het teststation stuurt het voertuig voor de test naar een centraal teststation dat gebruik maakt van een computergestuurde testproever. Deze computergestuurde testbank test de lichten, remlichten, richtingaanwijzers, uitlaten, stoelen en spiegels. Zo kan een monteur tijdens de test aanwezig zijn om te controleren of alle apparatuur correct werkt. Slechts een kwart van de vereiste tests wordt in het teststation uitgevoerd en de rest moet ter plaatse worden geprobeerd. Uw auto zal de test niet doorstaan als het regent of als er sprake is van verontreiniging, zoals condensatie.

De vereisten voor de APK in het VK verschillen niet veel van die in andere Europese landen. De belangrijkste verschillen zijn de afstand die het voertuig moet afleggen tot het keuringsstation, de breedte van de auto en de hoogte van het voertuig. Het voertuig wordt van voren, naar achteren, naar links en naar rechts gecontroleerd en vervolgens worden de linker- en rechterwielen getest. Vervolgens worden de drie achterste instellichten gecontroleerd – twee verborgen en één zichtbaar. Het keuringsstation zal ook controleren of de auto recht staat alvorens de test uit te voeren. De inschrijvingspapieren van het voertuig moeten ook wettelijk zijn en daarom moet u ze bij de hand hebben wanneer u naar het teststation gaat.

Het is de moeite waard alle documenten die het voertuig heeft, met inbegrip van de onderhoudshistorie en de APK, aan het keuringsstation te geven. Deze documenten zullen de inspecteur helpen, omdat ze hen zullen helpen beslissen of ze uw auto zullen laten passeren. Het is vermeldenswaard dat als u wordt gevraagd om de documenten te overhandigen door de test examinator, u ze niet hoeft te geven; u bent vrij om ze te laten. Het is de moeite waard de examinator te vragen of de documenten moeten worden overhandigd, omdat u wettelijk verplicht bent ze te overhandigen. Indien de examinator verklaart dat uw documenten in orde zijn, moet u ze verstrekken.

Uw APK wordt alleen goedgekeurd als het een geldig exemplaar is dat nog geen zes maanden is verlopen. Een geldig APK certificaat heeft een serienummer in het uiterst rechtse deel dat moet kloppen met het kentekenbewijs. U heeft ook een actuele APK nodig als deze na de maand van afgifte is. Het keuringsstation zal u ook details geven over de uitvalgrens voor uw auto binnen de periode dat u uw auto moet laten keuren. Dit is vooral handig als u een tijdslimiet hebt en uw auto zo snel mogelijk thuis moet hebben. Het U.K.MOT-teststation heeft verschillende andere nuttige functies die nuttig kunnen zijn, zoals het vinden van een APK op een specifieke locatie, de downloadbare servicegeschiedenis van die auto en details van het huidige tarief van de herlaadbeurt. Deze test zal u vertellen hoeveel maanden en welk deel van het jaar het voertuig moet worden geïnspecteerd om te slagen.

Wanneer u naar het APK-keuringsstation gaat, moet u het logboek van het voertuig, het APK-certificaat (als de auto ouder is dan drie jaar) en de APK-belastingschijf laten zien. U moet ook de registratiepapieren overleggen als u uw auto langer dan zes maanden gebruikt. Het keuringsstation opent de motorkap en de uitlaten om een duidelijk beeld te krijgen van de staat van het voertuig. Ze zullen ook de lichten controleren, niet alleen elektrisch, maar ook fysiek beoordelen van de toestand van de lichten en de conditie van de dimlichten voordat u vertrekt. Het is altijd het beste om uitgerust te zijn met startkabels voor de accu van uw auto, evenals advies over wat te doen als er iets niet goed werkt. Het is het beste om klaar te zijn met het telefoonnummer van de garage om ervoor te zorgen dat als je pech krijgt u in staat zullen zijn om zo snel mogelijk in en in staat zijn om te vertrekken zonder enige druk van iemand die probeert om u onder druk te zetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.